donderdag 16 februari 2012

Bennu

Bennu is onze Belgische Beardie.
Na de dood van een herplaatsingsbeardie, hebben we in 2002 besloten een pup erbij te nemen. Phoenix was gewend geraakt aan een maatje en het was echt duidelijk dat ze hem miste. We gingen dus op zoek naar een pup, een bearded colliepup. Maar dat viel nog niet mee. Natuurlijk konden we ook uit het asiel een lieve hond halen, maar ja, we waren (en zijn) zo verknocht aan dit ras dat we toch heel graag nog zo'n exemplaar erbij wilden.
Bennu is nooit stout!
Onze zoektocht eindigde bij de fokker in Belgie. Grappig detail: de vaderhond van Bennu woonde op hetzelfde adres in Nederland als de vader van Phoenix.
Ik was al eens eerder bij de fokker geweest en toen Bennu ruim acht weken was, mochten we hem komen ophalen. Dus mijn man, ik en Phoenix naar Belgie. Wij waren natuurlijk heel blij met onze nieuwe aanwinst. Maar voor Phoenix lag dat toch wel even anders. In haar ogen was Bennu gewoon een lastige pup en ze moest er niets van weten. Gelukkig wenden ze snel aan elkaar en ze zijn echt dol op elkaar.

Bennu is nu 10 jaar en hij is echt geweldig! Ik ken geen andere hond met zo'n zacht en lief karakter en zoveel speelsheid (maar die zijn er vast wel ;-) . Hij is heel erg lenig, geen haag te hoog. Hij springt er zo overheen. En o ja, als Bennu niet mag blaffen (wat hij heel goed kan), zingt hij liedjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten