vrijdag 18 mei 2012

Phoenix kreupel en lammetjes nieuws ...

Phoenix...
De laatste tijd heb ik weinig berichten op mijn blog geplaatst. Ik had er nog maar weinig zin in en dat komt door een aantal voorvallen bij ons thuis. Onze eigen lieve hond, Phoenix, is acuut kreupel geworden aan haar rechtervoorpootje. De oorzaak werd eerst gezocht in een bottumor, maar dat is het niet. Inmiddels gaan we naar een dierenarts die acupunctuur toepast en zij denkt dat het misschien een pees- en spiertumor is. Dat ligt heel diep en daar kan niet veel aan gedaan worden. Acupunctuur zorgt er in elk geval voor dat de energiebanen vrij zijn en dat er toch enigszins doorbloeding is in de spieren en pezen. Ik geef haar nu minder middelen waar ze suffig van is (zoals morfine-achtig spul). Ze is, afgezien van erg kreupel, best vrolijk. Phoenix is inmiddels al 12,5 jaar en we moeten rekening houden met het ergste. Maar ik hoop dat we dat nog een tijd kunnen uitstellen, uiteraard alles met een dierwaardig leven in ons achterhoofd voor haar.

En dan nog nieuws over de lammetjes:
Een van de lammetjes is helaas kreupel (ja, ook al!) geraakt aan zijn rechter voor- en linker achterpootje. We denken dat hij een stevig hierarchisch meningsverschil heeft gehad met het bonte lammetje, Youri. Na veel gedoe, de details zal ik jullie besparen, is hij nu bij de eigenaar. We moeten afwachten hoe het verder met hem gaat. Ik heb hem in elk geval alle liefde en verzorging gegeven die ik geven kon, maar voor mij waren er wel grenzen aan gesteld omdat Phoenix ook mijn aandacht nodig heeft. En zij komt voor mij op de eerste plaats, die keuze moest ik maken.

1 opmerking:

  1. Ach, dat doet pijn, vooral met zo'n lieve hond als familielid (ik was ook hondenbezitter). En dat je met een lammetje bijna net zo te doen hebt, dat begrijp ik heel goed.
    Wij denken erover geitjes te nemen ;-)

    Groet!

    BeantwoordenVerwijderen